+45 43 97 10 20 info@grafiskraadgivning.dk

Svaneke Chokoladeri

Der dufter af hygge……

Tina Borre
Grafisk designer 

Sådan siger kunderne når de står og venter på deres hjemmelavede chokolade i butikken Svaneke Chokoladeri på Bornholm.

Jeg besøgte ejer Janne Lundberg for at danne mit eget indtryk af hendes blomstrende forretning, nu hvor jeg er i en proces med at designe og udvikle nye æsker til deres lækre chokolader og flødeboller. Det er den hyggeligste butik og cafe midt på torvet i Rønne. Og det er simpelthen #Chokotastisk at stå der og vælge lækkerier ud. Der er så meget stemning og personlig stil, med hyggelige chokolade citater spredt rundt i butikken.

Foran butikken på Bornholm

Foto af Tina Borre

Det kræver til gengæld også noget af indpakningen. Når man kommer hjem med chokoladen skal det stadig se lækkert og indbydende ud. I Jannes butik kan man se, at det hele er håndlavet, og der er kælet om råvarer og udtrykket er både elegant og rustikt. Den følelse skal indpakningen forstærke. Tidligere har de brugt sort og kobber, men nu er vi i gang med et helt nyt design. Det er stadig på tegnebrættet, men inden længe vil det stå klar på hylderne.

Det er design ideer vi har sparret om, da det er vigtigt at butikkens sjæl kommer med i det nye udtryk. Janne har unge medarbejdere, som har fået lov til at være med på sidelinjen og komme med deres input. Det er så min opgave at få det til at fungere i det virkelige liv.

 

“Der dufter af hygge”

Nuværende indpakning

Foto af Tina Borre

Der er mange hensyn at tage. Kartonen skal være egnet til madvarer. En del af emballagen skal kunne bruges på flere måder til flere produkter. Det skal være smukt og indbydende at se på. Og så skal der stadig være økonomi i det, så hver æske ikke bliver for dyr for indholdet. Det skal kunne laves i et antal der er realistisk for Svaneke Chokoladeris butikker.

Men når det er sagt, så er det bare en spændende opgave at løse.

Se med på de billeder jeg har taget under mit besøg hos Svaneke Chokoladeri.